Tuesday, 16 August 2016

Day 1 Hatyai: Tut Tut Di Hatyai Town

Teks: Masitah Samsudin
Foto: Koleksi Peribadi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

#akubackpacker

HATYAI TOWN

Dah kenyang makan kat Restoren Salma, sekarang ni kita nak gerak pi hotel lak. Sebelum tu kena cari tut tut dulu sebab hotel kami jauh sikit. Saja tak nak dok kat Hatyai town. Konon nak dok dekat dengan Stadium la... tapi betul ke dekat..? Heheh~

Jalan punya jalan sampai lah kat area Lee Garden tu. Area ni rasa macam Signature Of Hatyai... dah banyak kali ambil gambar kat sini tapi still nak ambil lagi. Haha...


Okay cukup dah. Jom kita pi tahan tut tut. Kat Hatyai ni memang banyak sangat tut tut. Senang sangat nak dapat. Selang seminit ada jer lalu. Naik jer yang mana pun, tak perlu pilih-pilih. Semua sama jer. Sekali naik THB20 seorang, lebih kurang dalam RM2++. Boleh la.... tapi tengok tempat nak pi juga. Kalau jauh sikit dia charge la THB30.

Sempat lagi posing atas tut tut. Nasib baik uncle tu tak marah... maklumlah... kena tunggu kami ambil gambar dulu. Ala, kejap saja. Kami pun faham, ambil gambar cepat-cepat... takde nya nak biar orang tunggu lama-lama haih...


Okay dah... jom kita gerak pi hotel.

Adios!

6 comments:

  1. Replies
    1. Best la Mil...jjcm...shopping apa skit ;)

      Delete
  2. p la krabi skli. dekat dh tuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah...ada rezeki sampai la Krabi...

      Delete
  3. Wah bestnye... nak ole2 he he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jenjalan mmg best Bonde... ole-ole ada la skit2...xthu nk beli apa kat sana...

      Delete