Thursday, 22 February 2018

D' Rauna Gallery - It's A Home Mini Library

Teks : As Samsudin
Foto: Koleksi Peribadi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


D'Rauna Gallery
~it's a home mini library~

Sudah lama mini library tidak beroperasi. Ya... hampir dua tahun lamanya, kosong dan terbiar sepi. Tapi kini perasaan nak meriahkan balik semakin berkobar-kobar. Sudah pasti tujuan utamanya di samping untuk masyarakat setempat, ianya adalah untuk kepuasan diri sendiri. 

Saya dan buku tidak dapat dipisahkan?

Ya, tapi itu dulu. Sekarang ni sudah terpisah jauh, banyak cabaran dan dugaan yang memisahkan kami. Namun walau apa jua, semangat untuk kembali bersatu masih ada. Dan harapan moga hasrat ini akan terlaksana. Sedikit masa lagi...

Sempena semangat baru ni, terfikir juga nak tukar nama. D' Rauna Gallery seakan tidak releven kerana tidak menonjolkan imej buku. Dulu letak nama tu sebab nak buat galeri untuk pelbagai koleksi. Galeri D' Rauna kekdahnya. Tapi kini nak fokus untuk library saja. So kita tukarlah erk.

Nama apa yang sesuai ya?

Kalau uolls ada cadangan, dialu-alukan :)

Okay, sampai sini dulu. Jumpa lagi next entri.

Much💗,

Thursday, 15 February 2018

Ada Untukmu - Nubhan

Teks: As Samsudin
Sumber: Youtube

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

[Ada Untukmu]

Sedih dan sayu...
itu yang terasa bila dengar lagu ni dinyanyikan Dia.
tergambar ketulusan dan kasih sayangnya...
kerinduannya...
padaku...

Cewahh... nak berjiwang lak :)

Saja jew... kihkihkih...

Jom kita layan..


Ada Untukmu

Di sana pungguk menanti
mengharap bulan membalas rindu di hati
di sini aku berdiri
menunggu penuh dengan kesabaran

Tanpa manis madah
janji yang puitis
tuk persembahan
hanya ketulusan 
sekeping hati suci

Aku
berikan kasih
kalau itu yang kau mahu dariku
Aku
berikan cinta
untuk membahagiakan harimu
Aku
Sayang dirimu
biarpun nafas ku sampai terhenti

Akanku kota janji kita
mendirikan Taj Mahal cinta
seteguh kasih
Shah Jehan kepada Mumtaznya

Terasa indah pabila berdua
semakin tiba saat bahagia
merai cinta kita

Aku
berikan kasih
kalau itu yang kau mahu dariku
Aku
berikan cinta
untuk membahagiakan harimu
Aku
sayang padamu
biarpun nafas ku sampai terhenti

Akanku kota janji kita
mendirikan Taj Mahal cinta
seteguh kasih
Shah Jehan kepada Mumtaznya

#akudankamu


Much💗,

Monday, 12 February 2018

Jampi - Hael Husaini

Teks: As Samsudin
Sumber : YouTube

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

#AJL32
#Tahniah



JAMPI

Bermula pandang pertama
Terlihat kamu di depan mata
Terasa debar di dada
Menahan rasa bila kau ada

Kau buat ku terpaku
Sepertinya diriku yang mahu
Diri kamu

Dan bila kau hadir bagai satu misteri
Ternyata diriku bagai sudah dijampi
Dan bila kau hambakan hati ku kembali
Ternyata hanya kau harus aku cintai

Ha ha ha aku ketawa
Terasa aku tak tentu arah

Kau buat ku terpaku
Sepertinya diriku yang mahu
Diri kamu

Dan bila kau hadir bagai satu misteri
Ternyata diriku bagai sudah dijampi
Dan bila kau hambakan hati ku kembali
Ternyata hanya kau harus aku cintai

Malam... berganti malam
Masih terbayang
Apa yang berlaku
Pada diriku
Ternyata kamu
Ternyata kau mahu diriku
Selamanya kau milik ku

Dan bila kau hadir bagai satu misteri
Ternyata diriku bagai sudah dijampi
Dan bila kau hambakan hati ku kembali
Ternyata hanya kau harus aku cintai

#akudankamu


Much💗,

Bestnya join GALS, hadiah untuk 5 PEMENANG

[Sumber: http://www.lubukseni.com]

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Seronok tau join giveaway LubukSeni.com
So far, puas hati dengan hadiah yang di-offer. Selain spesis jarang ditemui, hadiah meleleh tu untuk ramai pemenang. Kali ni, pemenang untuk 5 orang. Ramai tuhhh, rugi la tak join kanss.

Nak join giveaway? Klik je gambar bawah ni ya!


Banyak rupanya entry menarik kat LubukSeni.com . Kalau sesaperrr minat seni eloklahh singgah blog ni sebab memacam idea uols boleh dapat. Antara perkongsian dalam blog ni ialah:

Dah alang-alang singgah tu, jom Follow BLOG Lubuk Seni [tekan sini] Jom korangg follow LubukSeni sebab lepas ni, banyak lagi entry kreatipp penuh warna-warni. 
Follow rerapatt okke!


Much💗,

Friday, 9 February 2018

A SFRNFZL Giveaway

[Sumber: https://realsviors.blogspot.my]


Klik banner untuk join ya :)

Saya suka berblogging kerana ia sebagai satu terapi diri daripada stress, juga dapat melatih diri saya menjana idea-idea yang lebih baik untuk penulisan saya.


Much💗,

Friday, 26 January 2018

Sedikit Renungan

Teks: As Samsudin
Foto: Carian Google

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


" Allah SWT tidak akan membebani seseorang kecuali sesuai dengan kemampuannya." 

(Al-Baqarah : 286)


Much💗,

Friday, 19 January 2018

Saya Nak Masuk Bloglist January

[Sumber: https://stnrsyfh.blogspot.my]

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.



Klin banner utk join :)
Semoga berjaya yea...


Much💗,